Eneco

Eneco

Eneco is met ruim 2,2 miljoen klanten in Nederland én België na Nuon en Essent de derde grootste leverancier van stroom en gas in Nederland. Wat veel mensen niet weten is dat Eneco ook eigenaar is van Oxxio, Woonenergie en MKB Energie. Daarnaast bezit Eneco momenteel 30% van de aandelen van groene energieleverancier Greenchoice.

Volgens WISE Nederland werd Eneco op Duurzaamheid beoordeeld met een 6,8. Het aandeel ‘grijze’ energie is met name de laatste twee jaar sterk afgenomen en maakt daarmee plaats voor energie uit water, wind, bio en de zon.

Toon®

Anders dan Nuon en Essent heeft Eneco geen loyaliteitsprogramma. Eneco heeft een redelijke no-nonsense uitstraling en richt zich sterk op duurzame energie voor een lage prijs. Wel is Eneco bekend van Toon®, de slimme thermostaat. Deze slimme thermostaat laat altijd en overal zien wat er aan energie is verbruikt en wanneer dat was. Meer over Toon® lees je hier.

 

Gebruikersvriendelijke website

De website van Eneco is bijzonder overzichtelijk. Er is goed nagedacht over wat een bezoeker van Eneco.nl nu precies komt doen op de website. Zo zijn er vier handige snelkeuzes te vinden die je snel naar de juiste plek op de website sturen. Deze snelkeuzes zijn:

  • Meterstand doorgeven
  • Jaarnota inzien
  • Termijnbedrag wijzigen
  • Energie en prijzen

 

Salderen

Eneco informeert haar klanten erg duidelijk over saldering en teruglevertarieven. Wanneer je namelijk zelf energie opwekt via bijvoorbeeld zonnepanelen of een windmolen kun maak je in de regel gebruik van de door jou opgewekte energie. Wat je aan energie over houdt kun je terug leveren aan het openbare net.

 

Wat is salderen?

Salderen is heel simpel gezegd: de energie die jij geleverd hebt gekregen van je energieleverancier minus de energie die jij terug hebt geleverd. Dit wordt altijd vermeld in kWh. Deze aftreksom heet dus salderen.

Saldering is pas mogelijk wanneer gebruikt wordt gemaakt van dezelfde aansluiting voor het aan- en terug leveren van elektriciteit. Anders gezegd: de (door jou opgewekte elektriciteit) moet je via dezelfde aansluiting terug leveren als waarmee het energiebedrijf jou elektriciteit levert. Alleen dan is saldering mogelijk.

Niet alle energie die je terug levert telt mee voor het salderen. Er is een grens vastgesteld de zogenaamde salderingsgrens. Verder gelden de regels voor saldering en de terugleververgoeding. Lees hierover meer op de website van Eneco.

 

Gerelateerde artikelen:

Drie energieleveranciers met de hoogste terugleververgoedingen
Versobering in saldering 2017

Over de auteur

redactie: namens de redactie blogt Gijs van de Berg over alles wat ook maar te maken heeft met smartphones, tablets en wearables. Hij is gek op het schrijven van reviews. Zijn persoonlijke mission statement is dan ook: try it before you lie about it.

0 Comments

Reageer

Jouw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Verplichte velden gemarkeerd met *

Geef een reactie