Gezond door het leven met FitBit

FitBit

Gezond door het leven met FitBit

22/12/2016 Blog, Domotica 0

Wat is FitBit

FitBit is een fysieke activiteit tracker in de vorm van een armband. FitBit helpt jou om meer actief te zijn en je te herinneren aan gezonde eetgewoonten bijvoorbeeld het succesvol afronden van een dieet. Doordat je beweegt en gezond eet zul je ook merken dat je een betere nachtrust krijgt. Uiteindelijk verander jij hierdoor in een gezonder mens.

Hoe werkt FitBit

FitBit werkt kinderlijk eenvoudig. Gedurende de dag logt FitBit gegevens van jouw activiteiten.  Waaronder het aantal stappen dat je zet, de afstand die je afgelegd en het aantal verbrande calorieën. Het aardige aan Fitbit is dat het gevoelig genoeg is om te ontdekken hoe krachtig je bewegingen zijn. Hij onderscheidt daardoor bijvoorbeeld ook een langzame wandeling van een rondje joggen. Logischerwijs gebruik je in het laatste geval weer meer calorieën

’s Nachts plaats je jouw FitBit in een polsbandje, zodat het de kwaliteit van je slaap kan controleren. FitBit weet daardoor wanneer je naar bed gaat, hoe vaak je wakker wordt en hoe lang je uitgestrekt ligt te staten naar het plafond wanneer je nadenkt over niet behaalde deadlines. Wanneer je ’s nachts nog op bent vanwege het feit dat je toch die viervoudige latte nog hebt genomen om 4 uur in de middag:  FitBit zal weten. De clip heeft een ingebouwde OLED (organic light-emitting diode) dat de huidige activiteit gegevens toont. Wanneer het bijvoorbeeld laat op de dag is en je hebt nog 8000 stappen over om jouw doelstelling van 15.000 stappen te behalen dan krijg jij hiervan een melding. Zodoende weet je dat je nog even aan de slag moet.

FitBit heeft een kleine avatar in de vorm van een bloem. Deze bloem groeit als je actief wordt. Hij wordt weer kleiner wanneer de luiheid ingrijpt. Elke keer als je binnen 4,5 meter van het draadloos basisstation bent begint FitBit een aantal nummers te spelen. Doordat je dicht bij het basisstation bent worden jouw statistieken geüpload naar jouw online profiel. Deze informatie kun je dan weer rustig bestuderen en controleren of je vorderingen hebt gemaakt. Dit zorgt in vrijwel alle gevallen voor een hogere motivatie om zelfgefomuleerde doorstellingen te bereiken.

FitBit kopen

In verschillende webshops is zichtbaar dat FitBit een hele hoge rating geniet. Dit is een gemiddelde van 4 uit 5 gebaseerd op meer dan 500 reviews. Een FitBit met een scherm is al verkrijgbaar vanaf 129 euro. Is sport één van jou goede voornemens? Dan kan een FitBit jou ondersteunen om dit jaar een flink aan de slag te gaan. Een van de meest verkochte modellen is de FitBit CHARGE HR BLACK – L te koop bij onder andere Coolblue. Meer uitleg over FitBit kun je vinden in de onderstaande video.

 

 

 

Over de auteur

redactie: namens de redactie blogt Gijs van de Berg over alles wat ook maar te maken heeft met smartphones, tablets en wearables. Hij is gek op het schrijven van reviews. Zijn persoonlijke mission statement is dan ook: try it before you lie about it.

0 Comments

Reageer

Jouw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Verplichte velden gemarkeerd met *

Geef een reactie