google nest

Google Nest

Nest is de slimme thermostaat ontwikkeld door Nest Labs. Dit bedrijf richt op het ontwikkelen van slimme toepassingen voor in je huis. Nest is opgericht door twee oud-Apple medewerkers en dit verraad dan ook veel over het design maar ook de ongekende gebruikersvriendelijkheid van het apparaatje. In dit artikel leggen we uit wat Nest allemaal kan, wat jij aan Nest kunt hebben en uiteraard waar je Nest kunt verkrijgen!

Wat is Nest?

Nest is de thermostaat die van jou kan leren. Een slimme thermostaat dus. In principe is het een thermostaat met een slim geheugen. Het leert van jou energieverbruik. Het onthoud bijvoorbeeld welke temperaturen jij in jouw huis wilt en ook wanneer. Nest detecteert ook wanneer jij niet thuis bent en verlaagt op dat moment ook automatisch de temperatuur. Eveneens een coole feature aan Nest is dat deze thermostaat begrijpt hoeveel tijd een radiator nodig heeft om op te warmen.

Waarom Nest?

Nest levert een grote bijdrage aan het verduurzamen van huishoudens door slim om te gaan met energie en zo verspilling hiervan tegen te gaan. Wist jij bijvoorbeeld dat jouw energierekening voor meer dan 50%  uit verwarmingskosten bestaat? Slimmer omgaan met jouw energieverbruik leidt dus direct tot een veel lagere energierekening. Het is daarnaast ook nog eens stukken beter voor het milieu.

Wat kan Nest?

Nest is misschien wel de slimste thermostaat tot nu toe. Om je een duidelijk beeld te geven wat Nest allemaal kan vind je onderstaand een lijstje met functionaliteiten:

  • Nest geeft aan dat je energie bespaart door middel van een groen blaadje
  • Nest houdt geen leeg huis warm
  • Nest leert jouw schema en programmeert zichzelf
  • Nest reflecteert de kleur van je muur en gaat zo op in je interieur
  • Nest Thermostat bedien je, waar je ook bent, met een handige app
  • Nest geeft inzicht in je energiegeschiedenis, je schema en je instellingen
  • Nest leert hoe lang je huis er over doet om warm te worden

Waar kun je Nest verkrijgen?

Nest is momenteel exclusief beschikbaar voor Essent-klanten. Wil je graag beter omgaan met je energieverbruik? Dan loont het zeker om over te stappen naar Essent. Niet alleen biedt Essent jou een scherp tarief voor stroom en gas. Nest levert ook een significante bijdrage aan het reduceren van je energieverbruik. Dat is dus dubbel besparen. Kijk direct op de website van Essent.

Ben je geen klant bij Essent en heb je nog een lopend contract bij een andere aanbieder? Dan kun je Nest ook los kopen voor een bedrag van slechts 219 euro. Onderstaand vind je een overzichtje van winkels waar je Nest kunt kopen.

Coolblue (voor 23:59u besteld, morgen gratis bezorgd!)
iCentre
dixons (vandaag voor 23:30 besteld, morgen in huis!)
Media Markt
Apple Store


Gerelateerde artikelen:
Nest, Anna of toch Toon® – aansluiting.net helpt je met slim kiezen!
Domotica: alles heeft een aansluiting!

Over de auteur

redactie: namens de redactie blogt Gijs van de Berg over alles wat ook maar te maken heeft met smartphones, tablets en wearables. Hij is gek op het schrijven van reviews. Zijn persoonlijke mission statement is dan ook: try it before you lie about it.

0 Comments

Reageer

Jouw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Verplichte velden gemarkeerd met *

Geef een reactie