Is jouw huis geschikt voor Toon?

Is jouw huis geschikt voor Toon?

TOON de slimme thermostaat

Slimme thermostaten vinden steeds meer de weg naar ons huis. Zo ook Toon, de slimme thermostaat van Eneco. Toon is een thermostaat waarmee je de temperatuur in huis regelt. Bovendien geeft deze thermostaat jou inzicht in jouw gas/warmte- en stroomverbruik. Toon kan echter niet in alle huizen worden geïnstalleerd. De redactie van Aansluiting.net heeft daarom voor op een rijtje gezet waar jouw huis in elk geval aan moet voldoen.

  • Je hebt thuis draadloos internet (WiFi)

Toon is verbonden met andere apparaten binnenshuis waaronder bijvoorbeeld je cv-ketel en wifi-modem. Wanneer je WiFi-verbinding wegvalt kun je Toon overigens gewoon blijven bedienen. Sommige functies van Toon zullen zonder WiFi  echter niet werken. Denk daarbij aan een functionaliteit als Weer en Verkeer. De functie Status Verbruik wordt tijdens ontbrekende WiFi-verbinding niet geüpdate.

 

  • Je hebt een stopcontact nodig in je meterkast

In je meterkast wordt een meteradapter met bijbehorende sensors geïnstalleerd. De meteradapter moet in een stopcontact binnen twee meter van de gas- en elektriciteitsmeter worden geplaatst. Wanneer er geen stopcontact in de meterkast aanwezig is, zijn er nog twee alternatieven:

  1. De Eneco monteur kan kosteloos een stopcontact installeren
  2. Je kunt zelf een stopcontact installeren
  • Je verwarmt jouw huis met een cv-ketel

Toon is een slimme thermostaat die jouw energieverbruik bijhoudt en je helpt energie te besparen. Die besparing levert een gemiddeld huishouden met een gemiddeld energieverbruik circa 130 euro per jaar op wat gelijk staat aan circa 10% van het totale energieverbruik.

  • Jouw gas– en elektriciteitsmeter bevinden zich in de woning

In de woning maakt Toon namelijk verbinding met alle apparaten. Wanneer de gas- en elektriciteitsmeter zich buiten de woning bevinden is het voor Toon niet mogelijk om een goede verbinding tem maken.

Voldoe je aan al deze punten?

Dan kun je Toon gebruiken en daarmee besparen op je energierekening. Toon kun je los kopen, of aanvragen via Eneco.

Toon thermostaat kopen

Je bent geen klant bij Eneco en je wilt ook bij je huidige energieleverancier blijven. Je kunt alsnog Toon gewoon gebruiken en deze dus los kopen. Hou hierbij wel rekening dat Toon in dit geval geen informatie krijgt over jouw energiecontract. Toon maakt dan gebruik van de standaard tarieven in energie. Je kunt eveneens niet profiteren van functies als Status verbruik. Toon is los te koop bij één van de volgende winkels:

Bol.com
Klein
Coolblue

Je bent Eneco klant

Je bent al klant bij Eneco maar maakt nog geen gebruik van Toon. Je kunt via de website van Eneco eenvoudig een abonnement afnemen. Doe je dit niet dan werkt Toon alleen als thermostaat. De meeste functies zijn dan niet bruikbaar, zoals inzicht in je energieverbruik en -kosten en de Toon-apps. Andere functionaliteiten als Status verbruik, Vergelijk, Weer en Verkeer zijn dan niet beschikbaar.

Overstappen naar Eneco

Wanneer je nog geen klant bent bij Eneco is het misschien het makkelijkst om over te stappen naar Eneco en direct een Toon-abonnement af te sluiten. Omdat Eneco één van de grootste energieaanbieders is profiteer je naast het feit dat je flink bespaart op je energierekening ook nog eens van hele lage tarieven. Klik Hier om naar de aanvraagpagina te gaan.

 

 

 

 

Over de auteur

redactie: namens de redactie blogt Gijs van de Berg over alles wat ook maar te maken heeft met smartphones, tablets en wearables. Hij is gek op het schrijven van reviews. Zijn persoonlijke mission statement is dan ook: try it before you lie about it.

0 Comments

Reageer

Jouw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Verplichte velden gemarkeerd met *

Geef een reactie