Netwerkbeheerders

Netwerkbeheerders

28/12/2015 Blog, Elektriciteit 0

Om gebruik te kunnen maken van stroom en gas dient u aangesloten te zijn op het energienet. De netbeheerder in uw regio is verantwoordelijk voor de aanleg van het energienetwerk en de transport van elektriciteit en of gas. Anders dan bij energie leveranciers kunt u niet zelf kiezen voor een netbeheerder. De netwerkbeheerders liggen namelijk per regio vast. Alleen door te verhuizen naar een andere regio kunt u een andere netbeheerder krijgen. Voorbeelden van netwerkbeheerders zijn Liander, Enexis en Cogas.

 

Netwerkbeheerder energie

De onderstaande afbeelding geeft een redelijk overzicht welke netwerkbeheerder er bij u in de regio verantwoordelijk is voor de distributie van energie en gas. Wilt u precies weten aan de hand van uw postcode en huisnummer wie uw netwerkbeheerder is? Kijk dan op de website EAN Codeboek.

 

  1. RENDO Netwerkbeheer B.V.netwerkbeheerder
  2. Cogas Infra & Beheer B.V.
  3. Liander N.V.
  4. Stedin Netwerkbeheer B.V.
  5. Westland Infra Netwerkbeheer B.V.
  6. DELTA Netwerkbedrijf B.V.
  7. Endinet B.V.
  8. Enexis B.V.

 

 

 

Energieleveranciers

De energie leverancier levert u energie of gas die u thuis of in uw bedrijf gebruikt. Anders dan bij de netwerkbeheerder kunt u wel zelf uw energieleverancier uitkiezen. Nederland telt inmiddels meer dan 40 energieleveranciers. Dus het is niet altijd even gemakkelijk kiezen welke leverancier het best bij u past. U kunt uw keuze al vergemakkelijk door af te wegen wat voor u het belangrijkst is. Dit kan zijn prijs, maar zeker ook duurzaamheid (groene energie). Onderstaand twee top 5 lijstjes samengesteld op basis van de goedkoopste energieleveranciers en de meest duurzame energieleveranciers.

Top 5 energieleveranciers (goedkoopst)

NUON
Energiedirect
Nederlandse Energiemaatschappij
E.ON
Vandebron

 

Top 5 energieleveranciers (duurzaam)

Pure Energie
Qurrent
Greenchoice
Huismerk Energie
Vandebron

 

Energie vergelijken

Doordat de tarieven per energieleverancier met regelmaat wijzigen is het verstandig om te allen tijde energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Vaak hebben energieleveranciers interessante acties om u over te halen om klant te worden. Die acties zijn vaak erg interessant. Voor een complete energievergelijking kunt u kijken op onze energievergelijker. De overstap kunt u na de vergelijking binnen enkele minuten regelen.

 

Image credentials: AANDAGT reclame & marketing

Over de auteur

redactie: namens de redactie blogt Gijs van de Berg over alles wat ook maar te maken heeft met smartphones, tablets en wearables. Hij is gek op het schrijven van reviews. Zijn persoonlijke mission statement is dan ook: try it before you lie about it.

0 Comments

Reageer

Jouw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Verplichte velden gemarkeerd met *

Geef een reactie