Vijf tips bij het kiezen van een nieuwe smartphone

Vijf tips bij het kiezen van een nieuwe smartphone

09/01/2016 Blog, Telefoon 0

Een nieuwe smartphone kiezen is de laatste jaren steeds minder eenvoudig geworden. De veelheid aan smartphones die er vandaag de dag zijn maken het kiezen van een nieuw toestel niet bepaald makkelijker. De redactie van aansluiting.net heeft daarom voor jou vijf praktische tips die wellicht het kiezen van een nieuwe smartphone een stukje makkelijker maken.

  1. Je huidige toestel

De kans is vrij klein dat je op dit moment nog geen smartphone bezit. Bij het kiezen van een nieuwe smartphone kan het handig zijn om na te gaan wat je nou prettig vond aan je huidige toestel. Was dat de software, had je toestel een goede camera et cetera. Je bent gewend geraakt aan bepaalde functionaliteiten. Het is bij de keuze voor een nieuwe smartphone handig om na te gaan welke functionaliteit jij het meest prettig vond en welke jij het minst prettig vond. Daarna kun je op basis van deze eigenschappen een nieuw toestel uitzoeken.

  1. De belangrijkste eigenschap

Iedereen stelt zijn eigen criteria aan een nieuwe telefoon. Het kiezen van een nieuwe smartphone wordt een stuk eenvoudiger als je begint met het bedenken van dé belangrijkste eigenschap. Dat kan zijn:

  • Software: ofwel de keuze voor het besturingssysteem (iOS of Android)
  • Technische eigenschappen: je wilt bijvoorbeeld per sé een hele goede camera
  • Prijs: budget kan ook een heel belangrijk criteria zijn, je kunt kijken naar de toestelprijs of abonnementsprijs
  • Uiterlijk: misschien wil je per sé een witte telefoon of een hele grote smartphone

Door voor jezelf deze eigenschappen te formuleren en uiteindelijk de belangrijkste eigenschap te kiezen zul je merken dat je makkelijker een nieuwe smartphone zult kiezen.

  1. Op aanraden van

Wellicht heeft je beste vriend of vriendin net een nieuw toestel en ben je daar ook van gecharmeerd. Je kunt natuurlijk altijd even vragen of je even het toestel mag uitproberen om te kijken of dit ook voor jou een geschikt toestel is. Veel mensen kiezen voor een nieuwe smartphone die ze al eens eerdere hebben gezien in hun vrienden of kennissenkring.

  1. De winkel in

Veel mensen die ik ken gaan vaak de MediaMarkt in om zich te orienteren op een nieuwe smartphone. Het voordeel van een winkel blijft toch dat je even rond kunt kijken, toestellen uit kunt proberen en verschillende toestellen naast elkaar ziet. Dit helpt je ook vaak om makkelijker een keuze te kunnen maken.

  1. Online vergelijken

Misschien wel het allermakkelijkste is gewoon online nieuwe smartphones met elkaar vergelijken. Je hebt via de smarthone vergelijker van aansluiting.net bijvoorbeeld heel gemakkelijk een totaaloverzicht van zowel het toestel en de belangrijkste eigenschappen maar ook de prijzen voor een los toestel of abonnement. Zodoende is de keuze wel heel snel gemaakt! Toevallig een nieuwe smartphone nodig? Bekijk dan hier de vergelijker.

Over de auteur

redactie: namens de redactie blogt Gijs van de Berg over alles wat ook maar te maken heeft met smartphones, tablets en wearables. Hij is gek op het schrijven van reviews. Zijn persoonlijke mission statement is dan ook: try it before you lie about it.

0 Comments

Reageer

Jouw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Verplichte velden gemarkeerd met *

Geef een reactie